Vælg den rigtige maling til dit metaltag

 

Ommaling af et metaltag kan være dyrt og frustrerende, hvis den korrekte maling ikke anvendes. Dette forstærkes af det faktum, at tagmaling af metal af høj kvalitet typisk ikke er let tilgængelig hos lokale byggematerialeleverandører.

Følgende fire tips er vigtige, når du skal vælge en maling til ommaling af et metaltag:

Tip # 1: Ved, hvad du maler: De fleste byggematerialer oplever varierende grader af termisk udvidelse og sammentrækning. Det betyder, at ændringer i luft- eller overfladetemperatur kan resultere i ændringer i de fysiske dimensioner af et byggemateriale. Metalpanel er særligt udsat for dette fænomen. Hvis du for eksempel står i nærheden af et hjem med tagmaling metaltag på en kold vinterdag, kan du høre panelet pinge, når det udvider sig ved eksponering for solen. Denne ping-støj skyldes, at panelet strækker sig langs dets bredde og længde, når overfladetemperaturen stiger (ved eksponering for solen). Når solen går bag en sky, vil du høre den samme pingende støj, som nu tilskrives, at panelet krymper, når dets overfladetemperatur falder. Sammenfattende stiger og falder metaltagpaneler i længde/bredde adskillige gange i løbet af dagen/aftenen.

Tip #2: Malingsegenskaber: Velvidende at metaltaget udvider sig og trækker sig sammen, er det vigtigt at vælge en maling med en passende grad af elasticitet. Hvorfor revner og skaller traditionelle husholdningsmalinger så hurtigt efter påføring på et metaltag? Svar: Når panelet strækkes, er disse malinger ikke elastiske nok, bliver skøre og revner. Når først de har dannet revner i overfladen, er skrælningsprocessen altid tæt på. Medmindre en maling er specielt designet til brug på et metaltag og er angivet som sådan på etiketten, tag ikke en chance. Dette gælder både primer og top-coats. Hvis du vælger den korrekte maling, mens du bruger en dårlig primer, vil det resultere i et afskallet tag.

Tip #3: Vælg det rigtige produkt: Vælg en vandbaseret akryl, elastomer metal tagmaling. Dette vil give dig et produkt, der er A) designet specielt til brug på metalpaneler, og B) er let at rydde op i tilfælde af et uheld. Vigtig bemærkning: Jeg hører/læser ofte bekymringer om, at vandbaseret maling ikke er så langtidsholdbar som opløsningsmiddelbaseret. Efter min erfaring og andre brancheveteraners erfaring er det simpelthen ikke tilfældet længere. Vandbaseret akryl er mindre skørt end opløsningsmiddelbaseret maling, mere miljøvenligt og lettere at rengøre.

Back to Top